Hozzávalók:
Lap:
- 6 tojás
- 12 dkg finomliszt
- 3 ek kakaópor
- 12 dkg porcukor
- 1 ek olaj
- 1 ek rum
- 1 ek víz
- 4 g sütőpor
- pici só
Krém:
- 6 tojás sárgája
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 6 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojások fehérjéhez adunk 1 ek vizet, csipet sót, majd elkezdjük felverni. Folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot és keményre felverjük.
Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, az olajat, majd végül a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez 3 dl tejszínben elkeverjük a sárgákat és a cukrokat, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük. A maradék tejszínt felverjük kemény habbá, majd a kihűlt krémhez adjuk.
A krémet rákenjük a lapra, elsimítjuk és tortadarával díszítjük.
Jó étvágyat ehhez a finom sütihez!