Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 liter tej
  • 10 dkg cukor
  • 3 darab tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 0,5 liter habtejszín
  • 3 dkg porcukor

A felső lapra

  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál langyos víz
  • 2 evőkanál cukor
Francia krémes kép

Elkészítése

Miután a tészta kiengedett, kettévágjuk és mindkét részt vékonyra, körülbelül 30×35 cm-es téglalapra nyújtjuk. A tésztalapokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Az első lap megsülte után a másik tésztalapot is ugyanígy megsütjük.

Krém elkészítése

A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben 10 dkg cukorral. A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a még meleg pudingba. A habtejszínt is keményre verjük.

Összeállítás

Ha a tésztalapok és a puding is kihűlt, elkezdhetjük a sütemény összeállítását. Az egyik tésztalapra rákenjük a pudingos krémet, majd erre jön a felvert habtejszín, végül befedjük a másik tésztalappal.

Máz

A mázhoz 2 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd felengedjük 3 evőkanál vízzel. Miután levettük a gázról, hozzákeverjük a porcukrot, és ezt a mázat simítjuk a sütemény tetejére. Hagyjuk a mázat megdermedni, majd szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/francia-kremes-2/