Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük. Két lapot nyújtunk, és sütőpapíros tepsiben sütjük meg. Mielőtt betesszük a sütőbe, megszurkáljuk a lapokat, hogy ne púposodjanak fel.
A krémhez a liter tejből kivesszünk 1 dl-t, ebben elkeverjük a 4 tojássárgáját, a lisztet és a cukor felét, hogy sima masszát kapjunk. A maradék tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A 4 tojásfehérjét habbá verjük a cukor másik felével, majd a tojáshabot óvatosan belekeverjük a tejes masszába, és kis lángon további 2-3 percig főzzük. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet, és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt krémre rákenjük a felvert habtejszínt, majd a másik lapot helyezzük rá, amit előzőleg felkockáztunk, hogy a szeletelés könnyebb legyen, és ne nyomódjon ki a krém.
A mázhoz az instant kávét, a cukrot és a tejet felmelegítjük. Amikor sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről, és robotgéppel hozzákeverjük a margarint, míg tejföl sűrűségű masszát kapunk. Gyorsan rásimítjuk a felső lapra, majd hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
