Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 csipet só

Krém

  • 1 liter tej
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 13 dkg finomliszt

Hab

  • 0,5 liter habtejszín

Máz

  • 0,5 kávéskanál instant kávé
  • 5 evőkanál tej
  • 20 dkg cukor
  • 7 dkg margarin

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük. Két lapot nyújtunk, és sütőpapíros tepsiben sütjük meg. Mielőtt betesszük a sütőbe, megszurkáljuk a lapokat, hogy ne púposodjanak fel.

A krémhez a liter tejből kivesszünk 1 dl-t, ebben elkeverjük a 4 tojássárgáját, a lisztet és a cukor felét, hogy sima masszát kapjunk. A maradék tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A 4 tojásfehérjét habbá verjük a cukor másik felével, majd a tojáshabot óvatosan belekeverjük a tejes masszába, és kis lángon további 2-3 percig főzzük. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet, és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt krémre rákenjük a felvert habtejszínt, majd a másik lapot helyezzük rá, amit előzőleg felkockáztunk, hogy a szeletelés könnyebb legyen, és ne nyomódjon ki a krém.

A mázhoz az instant kávét, a cukrot és a tejet felmelegítjük. Amikor sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről, és robotgéppel hozzákeverjük a margarint, míg tejföl sűrűségű masszát kapunk. Gyorsan rásimítjuk a felső lapra, majd hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/francia-kremes-3/