Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pohárdesszertek

Sütemény receptek

Francia krémes pohárdesszertként

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, nem kell ügyelnünk, hogy szabályos alakú legyen, mert ha kisült úgyis összemorzsoljuk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megszurkáljuk villával és kb 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd szétmorzsoljuk apróbb darabokra. Kétfelé osztjuk és az egyik adagot a pohárkák aljára szórjuk. Elkészítjük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Olahvivien
Beküldte: 2018.02.22.

Hozzávalók:

Sárga krémhez:

Tejszínhabhoz:

Mázhoz:

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, nem kell ügyelnünk, hogy szabályos alakú legyen, mert ha kisült úgyis összemorzsoljuk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megszurkáljuk villával és kb 10 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd szétmorzsoljuk apróbb darabokra. Kétfelé osztjuk és az egyik adagot a pohárkák aljára szórjuk.

Elkészítjük a sárga krémet, melyhez a tojásokat szétválasztjuk.

A tojássárgákhoz adjuk a tej felét, a pudingport valamint a cukor felét és ezt csomómentesre keverjük. Közben a maradék tejet a vanília kikapart magjaival és a héjával elkezdjük forralni, majd hozzáadjuk a tojássárgás masszát és folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha besűrűsödött, akkor levesszük a tűzhelyről.

A tojásfehérjéket a maradék cukorral felverjük, majd apránként és óvatosan a még forró krémhez adjuk, majd 1-2 percre visszatesszük a tűzre, persze folyamatosan keverjük közben.

Ha kész, akkor a krémet habzsák segítségével a tésztára nyomjuk szép egyenletesen, majd hagyjuk kicsit hűlni, hogy betudjuk rakni a hűtőbe dermedni.

Míg a krém hűl elkészítjük a mázat a sütemény tetejére. Egy edényben elkezdjük melegíteni a tejet a kakaóporral és a porcukorral, majd folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ha sűrű, akkor levesszük a tűzről, belerakjuk a vajat és elkeverjük benne. Amint a vaj elolvadt, a megmaradt összemorzsolt tesztára öntjük és összeforgatjuk vele. Ezt is hagyjuk kissé hűlni mielőtt elkészítenénk a tejszínhabot.

A jól lehűtött habtejszínhez adjuk a porcukrot és a habfixálót, majd kemény habot verünk belőle. Az elkészített habot a sárga krém tetejére ismét habzsák segítségével a poharakba adagoljuk. Legvégül a hab tetejére szórjuk a csokis mázzal átforgatott tésztát.

Már azonnal is fogyasztható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Olahvivien
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is