Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg margarin
  • 1 csipet só

Krém

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 7 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin

Hab

  • 0,3 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, hagyjuk állni fél órát, majd két részre osztjuk, és olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre csak tudjuk. Egy tepsi hátán megsütjük. A tészta akkor van kész, amikor még puha, nem szükséges nagyon megpirítani, mert akkor kiszárad és nagyon kemény lesz. Kb. 10 perc alatt megsül.

A krémet a szokásos módon megfőzzük, de mielőtt a tűzről levennénk, belekeverjük a hozzávalókat, kivéve a porcukrot és a margarint. Ezeket csak akkor keverjük hozzá, amikor a puding már egy kicsit kihűlt.

A hab hozzávalóit kemény habbá verjük.

A sütemény összeállításához az egyik lapot megkenjük a krémmel, a krém tetejére jön a hab, majd a másik lapot is rátesszük. Szeletelni csak a teljes kihűlés után, inkább másnap lehet. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk vagy olvasztott csokoládéval leöntjük.

Biztos a siker!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/francia-kremes/