Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Francia mákos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes lapok elkészítése A mézes lapok hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát kettévesszük. Lisztezett felületen kinyújtjuk mindkét részt. Sütőpapírra helyezve, külön-külön 10 perc alatt megsütjük őket. A piskóta elkészítése Először a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat, a lisztet, a sütőport és a darálatlan mákot. Végül […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.17.

Mézes laphoz (2 db)

Mákos piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

A mézes lapok elkészítése

A mézes lapok hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát kettévesszük. Lisztezett felületen kinyújtjuk mindkét részt. Sütőpapírra helyezve, külön-külön 10 perc alatt megsütjük őket.

A piskóta elkészítése

Először a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat, a lisztet, a sütőport és a darálatlan mákot. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjéket. A piskótát papírral bélelt tepsiben körülbelül 20 percig, tűpróbáig sütjük.

A krém elkészítése

A pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kissé hűlni. Miután kihűlt, hozzákeverjük a margarint, amíg egyenletes, sima krémet nem kapunk.

Összeállítás

Az első réteg a mézes lap, erre krémet kenünk. Erre helyezzük a mákos piskótát, majd újra krémet kenünk rá. A második mézes lap kerül a tetejére, és egy vékony réteg krémmel vonjuk be.

Díszítés

A torta tetejére mandulaforgácsot szórunk, és olvasztott csokoládét csurgatunk rá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is