Elkészítése
A mézes lap hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindkét részt gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 5-7 perc alatt világosra sütjük. Miután megsültek, hagyjuk kihűlni.
Mákos lap elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a darált mákot. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mákos keveréket. Egy kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük, amíg készre nem sül. Miután megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése:
A tojássárgákat kevés tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, és folytonos keverés mellett besűrítjük a pudingot. Ha kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarint, és alaposan kihabosítjuk a krémet.
Süti összeállítása:
Az egyik mézes lapot alulra helyezzük. Erre rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a mákos lapot. A mákos lapra rákenjük a maradék krémet, és a másik mézes lappal befedjük. A tetejét megkenjük egy kevés lekvárral.
Díszítés:
A süti tetejére 2 tojásfehérjét gőz felett felverünk 15 dkg porcukorral, majd ezt a habos keveréket a süti tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük a hab tetejét. A süteményt érdemes másnap szeletelni, hogy a lapok szépen megpuhuljanak.
Jó étvágyat kívánok!

