Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Francia mákos krémes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes lap hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindkét részt gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 5-7 perc alatt világosra sütjük. Miután megsültek, hagyjuk kihűlni. Mákos lap elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a darált mákot. A fehérjéket a cukorral […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.11.22.

Mézes lap

Mákos piskóta

Krém

Hab

Elkészítése

A mézes lap hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindkét részt gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 5-7 perc alatt világosra sütjük. Miután megsültek, hagyjuk kihűlni.

Mákos lap elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a darált mákot. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mákos keveréket. Egy kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük, amíg készre nem sül. Miután megsült, rácson hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése:

A tojássárgákat kevés tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, és folytonos keverés mellett besűrítjük a pudingot. Ha kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarint, és alaposan kihabosítjuk a krémet.

Süti összeállítása:

Az egyik mézes lapot alulra helyezzük. Erre rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a mákos lapot. A mákos lapra rákenjük a maradék krémet, és a másik mézes lappal befedjük. A tetejét megkenjük egy kevés lekvárral.

Díszítés:

A süti tetejére 2 tojásfehérjét gőz felett felverünk 15 dkg porcukorral, majd ezt a habos keveréket a süti tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük a hab tetejét. A süteményt érdemes másnap szeletelni, hogy a lapok szépen megpuhuljanak.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is