Elkészítése
Mézes lap elkészítése
A lisztet, porcukrot, mézet, vajat, tojásokat és a szódabikarbónát összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Mindkét darabot kb. 22×38 cm-es téglalappá nyújtjuk, és tepsi hátán, előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 8–10 perc alatt megsütjük. Nem szabad túlsütni, mert kemény lesz a lap.
Mákos piskóta elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 10 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és a mákot. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos masszához forgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát a mézes lapokhoz használt tepsiben (kivajazva, kilisztezve vagy sütőpapírral bélelve) elsimítjuk, majd 180 °C-on kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, és teljesen kihűtjük.
Krém elkészítése
A tojássárgákat a kristálycukorral, a pudingporral és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük, folyamatosan kevergetve. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha a pudingos alap kihűlt, a margarinos krémhez adjuk, és egyneművé dolgozzuk.
Összeállítás
Az első mézes lapot tálcára tesszük, és rákenjük a krém felét. Erre helyezzük a mákos piskótát, majd rá a maradék krémet. Végül befedjük a második mézes lappal.
A tetejét megszórhatjuk porcukorral, vagy a maradék tojásfehérjét vízgőz felett, kristálycukorral felverve habrétegként is rásimíthatjuk.
Tipp
A süteményt érdemes egy éjszakát pihentetni, mert a krém szépen megpuhítja a mézes lapokat. Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, a krémhez kevés reszelt citromhéjat vagy rumaromát is adhatunk.

