Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia mákos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Mézes laphoz (2 db)

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 7,5 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Mákos piskótához

  • 180 g cukor
  • 120 g liszt
  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg egész mák

Krémhez

  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl tej

Tetejére

  • mandulaforgács
  • olvasztott csokoládé
Francia mákos

Elkészítése

A mézes lapok elkészítése

A mézes lapok hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát kettévesszük. Lisztezett felületen kinyújtjuk mindkét részt. Sütőpapírra helyezve, külön-külön 10 perc alatt megsütjük őket.

A piskóta elkészítése

Először a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat, a lisztet, a sütőport és a darálatlan mákot. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjéket. A piskótát papírral bélelt tepsiben körülbelül 20 percig, tűpróbáig sütjük.

A krém elkészítése

A pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kissé hűlni. Miután kihűlt, hozzákeverjük a margarint, amíg egyenletes, sima krémet nem kapunk.

Összeállítás

Az első réteg a mézes lap, erre krémet kenünk. Erre helyezzük a mákos piskótát, majd újra krémet kenünk rá. A második mézes lap kerül a tetejére, és egy vékony réteg krémmel vonjuk be.

Díszítés

A torta tetejére mandulaforgácsot szórunk, és olvasztott csokoládét csurgatunk rá.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/francia-makos/