Hozzávalók 12 darabhoz:
- 10 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 db tojás
- 18 dkg liszt
- 2 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 mk reszelt szerecsendió vagy őrölt fahéj
- 2 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 mk fahéj
- 5 dkg margarin (olvasztott)
Elkészítése:
A margarint megolvasztjuk, majd a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a szerecsendiót, és végül a tejet.
A tésztát papírkapszlival bélelt muffinformába vagy szilikon muffinsütőformába kanalazzuk a forma kétharmadáig, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.
A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A muffinokat kivesszük a sütőformából, és még melegen az olvasztott margarinba, majd a fahéjas cukorba mártjuk.