Hozzávalók:
Piskótához:
- 2*4 tojás
- 2*4 evőkanál cukor
- 2*4 evőkanál liszt
- 2*1 kávéskanál sütőpor
Töltelékhez:
- 10 dkg cukor
- 1 rumaroma vagy 0,5 dl rum
- kb 1,5 dl meleg víz
- 1 cs vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
Tetejére:
- darált dió
- mazsola
- 4-5 dl habtejszín
FpiskótElkészítése:
Kettő négy tojásos piskótát sütünk a szokásos módon egy közepes tepsiben.
ha kihűltek akkor az egyik lapot összemorzsoljuk és összekeverjük a vízzel, rummal, vaníliás cukorral. ha száraz lenne adhatunk hozzá még egy kis vizet.
A másik lapot megkenjük lekvárral, majd rátesszük az összemorzsolt keveréket. A tejszínt keményre felverjük, rásimítjuk a sütemény tetejére, aki szereti megszórhatja mazsolával vagy darált dióval.