Elkészítése
A lisztet a porcukorral egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a reszelt narancs- és citromhéjat, az őrölt fahéjat és a szegfűszeget. A hideg vajat kockákra vágjuk, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, amíg morzsás állagú lesz.
Hozzáadjuk a tojássárgáját, és az egészet tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés hideg vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. A tésztát jól kidolgozzuk, majd két egyenlő részre osztjuk.
Az egyik tésztadarabot lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A baracklekvárt egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.
A másik tésztadarabból rácsokat készítünk: vékony csíkokra vágjuk, és a lekvárral megkent tésztára helyezzük rácsozatot formálva. A rácsok és a tészta szélét megkenjük felvert tojással.
A lepényt előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak másnap szeleteljük fel, hogy a tészta és a lekvár ízei jól összeérjenek.
