Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a porcukorral egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a reszelt narancs- és citromhéjat, az őrölt fahéjat és a szegfűszeget. A hideg vajat kockákra vágjuk, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, amíg morzsás állagú lesz. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és az egészet tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés hideg vizet adunk hozzá, hogy a tészta […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2013.04.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet a porcukorral egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a reszelt narancs- és citromhéjat, az őrölt fahéjat és a szegfűszeget. A hideg vajat kockákra vágjuk, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, amíg morzsás állagú lesz.

Hozzáadjuk a tojássárgáját, és az egészet tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés hideg vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. A tésztát jól kidolgozzuk, majd két egyenlő részre osztjuk.

Az egyik tésztadarabot lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A baracklekvárt egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.

A másik tésztadarabból rácsokat készítünk: vékony csíkokra vágjuk, és a lekvárral megkent tésztára helyezzük rácsozatot formálva. A rácsok és a tészta szélét megkenjük felvert tojással.

A lepényt előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak másnap szeleteljük fel, hogy a tészta és a lekvár ízei jól összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is