Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres meggyes, diós kevert sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tepsi kikenéséhez

  • 10 dkg vaj

A tészta hozzávalói

  • 30 dkg meggy
  • cukor (ízlés szerint)
  • fehéj
  • 15 dkg dió (durvára vágva)
  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj (olvasztva)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 2 dl tej

A tetejére

  • 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 evőkanál porcukor
  • 50 ml víz
  • 10 dkg vaj

Elkészítése

A tepsit (23*34 cm) vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a meggyet, újból megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval.

200 fokra melegítjük a sütőt és betesszük karamellizálódni addig, amíg a piskótánkat elkészítjük, ez kb 15 perc.

Az egész tojásokat a cukrokkal, olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük kb 8-10 perc alatt, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet is.

A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált meggyre és megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.

A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk, így a meggyes-diós rész kerül felülre.

A kakaót a cukorral, vízzel felfőzzük, majd a vajat is hozzákeverjük és szép simára főzzük.

Hagyjuk hűlni, majd a sütemény tetejére csorgatjuk és elsimítjuk. A meggy szemek között beszivárog a piskótába. Mennyei finom süti a végeredmény.

A tetejét színes cukorral szórtam meg.

Egy-két órát hűtjük, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fuszeres-meggyes-dios-kevert-sutemeny/