Hozzávalók:
- 5 dl víz
- 5 dl almalé
- 3 dl édes fehérbor
- 2db Rooibos teafilter (African Dawn)
- 2 tk forralt-bor fűszerkeverék
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- 1 narancs felszeletelve
- 2-3 ek méz
- édesítő ízlés szerint (vagy cukor)
Elkészítése:
A vízhez adjuk hozzá a fűszerkeveréket, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, tegyük bele a teafiltert, adjuk hozzá a reszelt narancs és citromhéjat, majd lefedve hagyjuk pár percig állni.
Ezután szűrjük le, adjuk hozzá az almalét, majd ízesítsük mézzel és édesítőszerrel, tegyük bele a vékonyan felszeletelt narancsot, és hagyjuk állni hogy az ízek jól összeérjenek.
Az elkészült puncsot kínálhatjuk forrón, de elkortyolhatjuk jó langyosan is.