Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 20×30-as tepsihez: 2 csomag réteslap (2 x 150 vagy 200 gr-os) A kenéshez: 10 dkg vaj, vagy margarin A töltelékhez: 4 dl tej 10 dkg vaj, vagy margarin 5 db egész tojás 10 dkg cukor 7,5 dkg búzadara 1 rúd vanília A sziruphoz: 2 dl víz 30 dkg cukor 1 evőkanál citromlé 1/2 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
besenyilaci
Beküldte: 2013.11.25.

Elkészítése

Hozzávalók egy 20×30-as tepsihez:

  • 2 csomag réteslap (2 x 150 vagy 200 gr-os)

A kenéshez:

  • 10 dkg vaj, vagy margarin

A töltelékhez:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg vaj, vagy margarin
  • 5 db egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 7,5 dkg búzadara
  • 1 rúd vanília

A sziruphoz:

  • 2 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/2 teáskanál vaníliaaroma


Elkészítése:

Először a krémet készítjük el úgy, hogy a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vanília kikapart belsejét. Lassú tűzön feltesszük főni, és állandóan kavargatva lassan hozzáadagoljuk a búzadarát, krémes állagúvá főzzük, ügyelve arra, hogy le ne kozmáljon. Az elkészült forró krémbe belekeverünk 10 dkg vajat.

Ezután kikent, lisztezett tepsibe beletesszük az egyik csomag kihajtogatott réteslapot úgy, hogy kb. kettőbe hajtjuk a lapokat, és keresztbe tesszük bele a tepsibe úgy, hogy a tepsi rövidebb oldalán is lógjon ki kissé a tészta. Majd az egészet meglocsoljuk, megkenjük bőven olvasztott vajjal. Ezután elterítjük rajta a még meleg vagy forró krémet, lefedjük a másik csomag réteslappal, immár egy rétegben az egészet, és a széleket visszahajtjuk a telsibe. Olvasztott vajjal bőven megkenjük. Ezután egy éles késsel teljes mélységig felkockázzuk a sütit, 15 egyforma kockára. Előmelegített sütőben 190 fokon 15 percig, majd 160 fokon 30 percig sütjük.

Ezalatt felfőzzük a szirupot, és a sütőből kivett sütire azon forrón ráöntjük a szintén forró szirupot.

[box style=”info”]A galaktobureko rendkívül különleges, ízletes, de nagyon kalóriadús süti. Langyosan a legfinomabb. A recept autentikus, Mykonoson tanultam.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Görög Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
besenyilaci
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is