Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Galaktobureko – görög tejkrémes rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krém elkészítésével kezdjük. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliás cukrot vagy a vaníliarúd kikapart belsejét. Lassú tűzön főzzük, miközben folyamatosan keverjük, és hozzáadjuk a búzadarát. Addig főzzük, amíg krémes állagot nem érünk el, ügyelve arra, hogy ne égjen le. A forró krémbe belekeverjük a vajat és a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.04.21.

Tészta

Krém

Szirup

Elkészítése

A krém elkészítésével kezdjük. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliás cukrot vagy a vaníliarúd kikapart belsejét. Lassú tűzön főzzük, miközben folyamatosan keverjük, és hozzáadjuk a búzadarát. Addig főzzük, amíg krémes állagot nem érünk el, ügyelve arra, hogy ne égjen le.

A forró krémbe belekeverjük a vajat és a reszelt citromhéjat, majd félretesszük hűlni.

Egy tepsit kivajazunk, majd elkezdjük rétegezni a réteslapokat. Minden réteslapot egyenként megkenünk olvasztott vajjal, és a tepsibe helyezzük. A réteslapok felét az aljára rétegezzük, majd ráöntjük a még meleg krémet, és egyenletesen eloszlatjuk.

A maradék réteslapokat a krém tetejére helyezzük, szintén egyenként megkenve olvasztott vajjal. A túllógó széleket visszahajtjuk, hogy a tészta szépen záródjon. Ezután egy éles késsel teljes mélységig felszeleteljük a süteményt.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a süteményt addig sütjük, amíg aranyszínűre nem sül (kb. 30-35 perc).

Amíg sül, elkészítjük a szirupot. A cukrot, a citromlevet, a vaníliaaromát és a vizet összemelegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

A forró süteményre egyenletesen ráöntjük a meleg szirupot, hogy az szépen felszívódjon. Ízlés szerint pirított mandulával díszíthetjük.

A Galaktoburekót forrón vagy hidegen is tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Görög Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is