Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy 24×35 cm-es tepsit kivajazunk.
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat 15 dkg cukorral addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, egyenletes rétegben.
A csokoládé felét apróra vágjuk. A tojásfehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk, majd beleforgatjuk az aprított csokoládét és az apróra vágott diót. Ezt a diós-csokoládés tojáshabot rásimítjuk az előkészített tésztalapra. Azonnal betesszük a sütő középső rácsára, és körülbelül 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Miután a sütemény kihűlt, a maradék étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban, egy kevés vízzel megolvasztjuk. Rácsurgatjuk a sütemény tetejére rácsmintában, majd hagyjuk megdermedni. Ezután kockákra vágjuk és tálaljuk.
Tipp
A diós habot feldobhatjuk kevés őrölt fahéjjal vagy reszelt narancshéjjal, így még különlegesebb ízt kap. Ha szeretnénk, a tetejére szórhatunk plusz darabolt diót, hogy ropogósabb legyen.
