Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gazdagtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál rum
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 doboz őszibarack konzerv
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

A darált kekszet, a margarint, a porcukrot és a hozzáadott rumot alaposan összegyúrjuk, hogy formázható masszát kapjunk. Egy kivizezett tortaformát kibélelünk vele, ügyelve arra, hogy a peremére is jusson a tésztából.

A tésztára lereszeljük a gesztenyemasszát, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a levétől lecsöpögtetett, kockára vagy cikkekre vágott őszibarackbefőttet.

Közben a két csomag pudingport a 7 dl tejjel sűrűre főzzük, és még forrón a tortára öntjük, egyenletesen elterítve a barackok felett. Hagyjuk hűlni, amíg a puding megszilárdul.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a torta tetejére simítjuk. A kész tortát néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen és összeérjenek az ízek. Ezután szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gazdagtorta/