Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez 2 evőkanál cukrot adunk, majd kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és a felváltva adjuk hozzá a felvert habhoz a sárgájával együtt. Óvatos, széles mozdulatokkal összeforgatjuk. Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beleöntjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.01.13.

Piskótához

Krém

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez 2 evőkanál cukrot adunk, majd kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és a felváltva adjuk hozzá a felvert habhoz a sárgájával együtt. Óvatos, széles mozdulatokkal összeforgatjuk.

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beleöntjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, hogy egy vékony lapot kapjunk, amit kihűlés után három egyenlő részre vágunk.

A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, a masszát lereszeljük, majd rummal ízesítjük, és a margarinos keverékhez adjuk. Alaposan összedolgozzuk. A lapokat megkenjük a krémmel, és egymásra helyezzük őket.

A tejszínt 3 dkg porcukorral habbá verjük, és ízlés szerint díszítjük vele a süteményt. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is