Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenye kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 dl olaj

Krém

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl habtejszín
  • rum (vagy aroma )

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez 2 evőkanál cukrot adunk, majd kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és a felváltva adjuk hozzá a felvert habhoz a sárgájával együtt. Óvatos, széles mozdulatokkal összeforgatjuk.

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beleöntjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, hogy egy vékony lapot kapjunk, amit kihűlés után három egyenlő részre vágunk.

A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, a masszát lereszeljük, majd rummal ízesítjük, és a margarinos keverékhez adjuk. Alaposan összedolgozzuk. A lapokat megkenjük a krémmel, és egymásra helyezzük őket.

A tejszínt 3 dkg porcukorral habbá verjük, és ízlés szerint díszítjük vele a süteményt. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenye-kocka/