Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg gesztenyemassza
Töltelékhez:
- 35 dkg gesztenyemassza
Tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, egyesével a tojás sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, 180 fokon megsütjük és még melegen felcsavarjuk.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingport tejjel felfőzzük, majd langyosan a krémhez adjuk és a gesztenyemasszát is hozzákeverjük.
A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük. A gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőben pihentjük.
Gőz fölött a csokoládét megmelegítjük és a piskótát bevonjuk vele.

