Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 6 tojás 10 dkg cukor 15 dkg liszt 0,5 csomag sütőpor Krémhez: 10 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 tasak vaníliás pudingpor 4 dl tej 15 dkg gesztenyemassza Töltelékhez: 35 dkg gesztenyemassza Tetejére: 20 dkg étcsokoládé Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, egyesével a tojás sárgáját, végül beleforgatjuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Salamon Csilla
Beküldte: 2014.05.29.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg gesztenyemassza

Töltelékhez:

  • 35 dkg gesztenyemassza

Tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé


Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, egyesével a tojás sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, 180 fokon megsütjük és még melegen felcsavarjuk.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingport tejjel felfőzzük, majd langyosan a krémhez adjuk és a gesztenyemasszát is hozzákeverjük.

A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük. A gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőben pihentjük.

Gőz fölött a csokoládét megmelegítjük és a piskótát bevonjuk vele.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Salamon Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is