Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenye szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Krém

  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 2 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 0,5 üveg rumaroma
  • 1,5 adag lefőzött kávé
  • 0,5 liter habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
Gesztenye szelet

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy tepsibe teszem. A krémhez a 3 csomag vaníliás pudingport a 9 dl tejjel megfőzöm (cukor nélkül) és lehűtöm. A 25 dkg margarint a 25 dkg porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összekeverem. A krém felét a tepsibe tett tésztára kenem.

A 1,5 adag lefőtt kávét összekeverem a rumaromával. Ebbe mártogatom a babapiskótákat (nem kell nagyon eláztatni őket), majd a krémre rakom. A krém másik felét a kávés babapiskótákra kenem. A 0,5 liter habtejszínt felverem a 2 evőkanál porcukorral kemény habbá, és a süteményt beborítom vele. Szépen elsimítom és reszelt csokoládéval meghintem. Pár órára hűtőbe teszem.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenye-szelet/