Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyehabos roló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta (500 g)
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 200 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A leveles tésztát kiolvasztjuk és kb 1 cm széles csíkokra vágjuk (én lapokra vágott leveles tésztát szoktam venni, 6 db lap van egy csomagban, ezekből vágok függőlegesen csíkokat. Egy lapból 3-4 roló lesz, ez attól is függ, milyen vastag csíkokat vágunk).

Feltekerjük olajjal megkent habroló formákra (vagy házilag készítünk kartonpapírból kb ujjnyi vastag hengereket, amiket betekerünk alufóliába) és kb 10 percig sütjük.

A gesztenyehabhoz (amennyiben fagyasztott) először kiolvasztjuk a gesztenyepürét. A tejszínt jó keményre felverjük. Amikor már jó az állaga, akkor óvatosan belekeverjük a habfixálót, majd tovább verjük, végül hozzákeverjük a gesztenyepürét.

A krémet habzsákba tesszük és megtöltjük vele a rolókat.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyehabos-rolo/