Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 tojás 6 ek porcukor 10 dkg margarin 6 ek finomliszt 0,5 csomag sütőpor 2 ek keserű kakaópor Krémhez: 1 csomag vanília ízű pudingpor 3 dl tej 25-30 dkg porcukor 20 dkg margarin 50 dkg gesztenyemassza 2 ek rum Tetejére: kb. 4-5 dl felvert habtejszín díszítésnek kakaópor­/csokiforgács Elkészítése: A tojások sárgáját és a cukrot […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
monikaika
Beküldte: 2016.04.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 6 ek finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 ek keserű kakaópor

Krémhez:

  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25-30 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 2 ek rum

Tetejére:

  • kb. 4-5 dl felvert habtejszín
  • díszítésnek kakaópor­/csokiforgács


Elkészítése:

A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk és 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk és óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

Egy kb. 31 * 24 cm-es tepsiben, sütőpapíron megsütjük a piskótát. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.

A pudingport a tejjel és 10 dkg porcukorral simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot is és keverjük simára. Rummal ízesíthetjük.

A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére egyengetjük és kakaóporral, vagy csokiforgáccsal megszórva díszítjük.

Minimum pár órát hűtőben állni hagyjuk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
monikaika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is