Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyekocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor

A krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál rum
  • 3 dl tej

A tetejére

  • kb. 4-5 dl habtejszín
  • kakaópor

Elkészítése

A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

Egy tepsiben, sütőpapíron megsütjük a piskótát. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt.

A pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel a maradék porcukorral keverjük habosra.

Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. Rummal ízesíthetjük.

Összeállítás:

A krémet egyenletesen a tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük, és kakaóporral díszíthetjük.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyekocka/