Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyekrémes aszaltszilvás rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 dkg olvasztott margarin

A krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg gesztenyepüré
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum (vagy aroma )
  • 20 dkg aszalt szilva

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük, majd a habbá vert fehérjét a tojássárgás részhez adjuk, végül a kakaós lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A kész piskótát egy konyharuhára borítjuk, és feltekerve hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt gesztenyepürét és a rumot (vagy rumaromát), majd alaposan összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk az apróra vágott aszalt szilvát.

Összeállítás

A kihűlt piskótát óvatosan kiterítjük, majd megkenjük a krém kétharmadával, és ismét feltekerjük. A maradék krémmel bevonjuk a rolád külsejét, és aszalt szilvával díszítjük. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a piskótát megkenhetjük egy kevés szilvalekvárral is a krém felvitele előtt. A tetejére reszelt csokoládét szórva még mutatósabb desszertet kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyekremes-aszaltszilvas-rolad/