Piskóta elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük, majd a habbá vert fehérjét a tojássárgás részhez adjuk, végül a kakaós lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A kész piskótát egy konyharuhára borítjuk, és feltekerve hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt gesztenyepürét és a rumot (vagy rumaromát), majd alaposan összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk az apróra vágott aszalt szilvát.
Összeállítás
A kihűlt piskótát óvatosan kiterítjük, majd megkenjük a krém kétharmadával, és ismét feltekerjük. A maradék krémmel bevonjuk a rolád külsejét, és aszalt szilvával díszítjük. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Tipp
Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a piskótát megkenhetjük egy kevés szilvalekvárral is a krém felvitele előtt. A tetejére reszelt csokoládét szórva még mutatósabb desszertet kapunk.