Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Nagyi receptjei

Sütemény receptek

Gesztenyekrémes csokoládérolád

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások fehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverjük el. Amikor szépen elkeverte a gép, a fehérjében a tojások sárgáját, adjuk hozzá a lisztes keverékünket kanalanként. Alacsony fokozaton keverjük el géppel a lisztes keverékünket vigyázva arra, hogy a habot ne törjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2018.12.03.

Piskótához

Töltelékhez

Csokimázhoz

Sziruphoz:

Elkészítése

A tojások fehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverjük el. Amikor szépen elkeverte a gép, a fehérjében a tojások sárgáját, adjuk hozzá a lisztes keverékünket kanalanként. Alacsony fokozaton keverjük el géppel a lisztes keverékünket vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.

A piskótahabot sütőpapírral bélelt gáztepsibe (31*38 cm) öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben 170 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt készre sütjük. A kész lapot kivesszük a sütőből, majd egy kiterített új sütőpapírra lefelé borítjuk és lehúzzuk róla az eredetileg alján lévő papírt, amin sült.

Az új sütőpapírral együtt jó szorosan feltekerjük a piskótát és félrerakjuk hűlni.

Amíg kihűl a roládunk, elkészítjük a gesztenyés krémet. A gesztenyepürét meglocsoljuk a rummal és félrerakjuk. A csokoládét olvasszuk meg gőz felett, majd adjuk a gesztenyéhez és keverjük el.

A tejszínt verjük fel keményre a cukorral, majd keverjük el gesztenyés csokiban.

A sziruphoz a cukrot forraljuk fel a vízzel, majd tegyük félre hűlni. Ha kihűlt, adjuk hozzá a rumot.

Tekerjük ki a piskótatekercset, majd kenjük rá a szirupot végül a gesztenyekrémet. A megtöltött piskótát a sütőpapír segítségével szorosan tekerjük fel.

A máz hozzávalóit összefőzzük, majd a vajat elkeverjük benne. Helyezzük a piskótatekercsünket egy sütőpapírral bélelt tepsire és vonjuk be az elkészült mázzal.

Tegyük pár órára hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is