Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyekrémes csokoládérolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 12 g sütőpor

Töltelékhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 evőkanál barna rum
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín

Csokimázhoz

  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 6 dkg vaj

Sziruphoz:

  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése

A tojások fehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverjük el. Amikor szépen elkeverte a gép, a fehérjében a tojások sárgáját, adjuk hozzá a lisztes keverékünket kanalanként. Alacsony fokozaton keverjük el géppel a lisztes keverékünket vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.

A piskótahabot sütőpapírral bélelt gáztepsibe (31*38 cm) öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben 170 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt készre sütjük. A kész lapot kivesszük a sütőből, majd egy kiterített új sütőpapírra lefelé borítjuk és lehúzzuk róla az eredetileg alján lévő papírt, amin sült.

Az új sütőpapírral együtt jó szorosan feltekerjük a piskótát és félrerakjuk hűlni.

Amíg kihűl a roládunk, elkészítjük a gesztenyés krémet. A gesztenyepürét meglocsoljuk a rummal és félrerakjuk. A csokoládét olvasszuk meg gőz felett, majd adjuk a gesztenyéhez és keverjük el.

A tejszínt verjük fel keményre a cukorral, majd keverjük el gesztenyés csokiban.

A sziruphoz a cukrot forraljuk fel a vízzel, majd tegyük félre hűlni. Ha kihűlt, adjuk hozzá a rumot.

Tekerjük ki a piskótatekercset, majd kenjük rá a szirupot végül a gesztenyekrémet. A megtöltött piskótát a sütőpapír segítségével szorosan tekerjük fel.

A máz hozzávalóit összefőzzük, majd a vajat elkeverjük benne. Helyezzük a piskótatekercsünket egy sütőpapírral bélelt tepsire és vonjuk be az elkészült mázzal.

Tegyük pár órára hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyekremes-csokoladerolad/