Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyekrémes-dióhabos linzer szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • csipet só

Tetejére

  • 3 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor (kb, ízlés szerint lehet több is)
  • 0,5 üveg gesztenyekrém

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és egy kissebb, kb 15*25 cm-es tepsibe nyújtjuk, majd megkenjük a gesztenyekrémmel.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a darált diót, cukrot és a vaníliás cukrot. Ezt a habot a tésztára simítjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt, felszeleteljük és tejszínhabbal tálalhatjuk, de nélküle is finom.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyekremes-diohabos-linzer-szelet/