Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vizet, cukrot, sót és a zsírt összeolvasztjuk, felforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk, amíg összeáll és elválik az edény falától. Langyosra hűtjük, majd robotgéppel beledolgozzuk egyenként a tojásokat. Ha nagyobbak a tojások, akkor nem biztos, hogy mind kell! A tésztát sima vagy csillagcsöves habzsákba szedjük és sütőpapíros tepsire egymástól nagyobb távolságra kb diónyi […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2021.11.29.

Tészta

Krém

Elkészítése

A vizet, cukrot, sót és a zsírt összeolvasztjuk, felforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk, amíg összeáll és elválik az edény falától.

Langyosra hűtjük, majd robotgéppel beledolgozzuk egyenként a tojásokat. Ha nagyobbak a tojások, akkor nem biztos, hogy mind kell!

A tésztát sima vagy csillagcsöves habzsákba szedjük és sütőpapíros tepsire egymástól nagyobb távolságra kb diónyi méretű halmokat nyomunk (habzsák hiányában kiskanállal is kiadagolhatjuk a tésztát). A csúcsait vizes ujjal lesimítjuk és kb 1 órát hagyjuk a tepsin pihenni a tésztát.

Közben a sütőt 220 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A pihentetett tésztát vízzel lespricceljük, majd betesszük a sütőbe. Kb 20-30 perc után, amikor már elére a fánk a végleges nagyságát, akkor visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra és még kb 15-20 percig sütjük.

Résnyire nyitott sütőajtónál kihűtjük a fánkokat.

Közben elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Folpackkal letakarjuk (így nem bőrösödik be) és kihűtjük teljesen.

A kihűlt pudingot kihabosítjuk a puha vajjal, majd hozzáadjuk a gesztenyét és a rumaromát. Ha nem találjuk elég édesnek, akkor adjunk hozzá kevés porcukrot is.

A tejszínt ízlés szerinti porcukorral verjük fel habnak (ha édesítettet használunk, abba ne tegyünk bele plusz cukrot!).

A fánkok kalapját vágjuk le és az esetleges hártyákat távolítsuk el. A gesztenyés krémet töltsük habzsákba és a fénkok aljába nyumjunk belőle. A tetejére tejszínhabot tegyünk. A tejszínhabra pedig tegyük rá a fánkok tetejét.

Ízlés szerint csorgathatunk kevés olvasztott csokit a fánkokra és megszórhatjuk mandula törettel is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is