Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyekrémes linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 tojás
  • csipet só
  • 10 dkg gesztenyeliszt
  • 10 dkg mandulaliszt (vagy ugyanennyi őrölt mandula)
  • 5 dkg eritrit
  • 1 cs sütőpor

A töltelékhez:

  • 20 dkg gesztenye vagy 1 csomag natúr gesztenyemassza
  • 2 dl kókusztej
  • 1 ek kókuszzsír
  • 1 marék darált dió
  • 1 marék mazsola
  • 3 ek kakaópor
  • néhány szem dióbél a díszítéshez


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabhoz a sárgáját is, majd hozzáadjuk a liszteket, az eritritet és a sütőport.

Lehetőség szerint egy szilikonos piteformába (ha nincs, akkor egy piteformát sütőpapírral béleljünk vagy vajazzunk és lisztezzünk ki) kézzel beleigazítjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen.

Elkészítjük a krémet. A gesztenyét (vagy a masszát) aprítógépben a többi hozzávalóval együtt krémesre keverjük, majd a tészta tetejére kenjük. A tetején elrendezünk néhány szép szem dióbelet.

170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a szélein a tészta színt kap.

[box style=”info”]Ha van diétázó, paleózó, cukorbeteg, tej vagy gluténallergiás családtagunk, vendégünk, nekik készítsük el ezt az egyszerű, dekoratív és finom sütit.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyekremes-linzer/