Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gesztenyés sütik

Krémes sütik

Gesztenyekrémes-mascarpónés süti

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 24 cm-es csatos tortaforma alját vagy egy közepes tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vékonyan megkenjük vajjal, majd liszttel kiszórjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a nyírfacukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a kakaóport és az olajat. Egy kanálnyi fehérjehabot […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 24 cm-es csatos tortaforma alját vagy egy közepes tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vékonyan megkenjük vajjal, majd liszttel kiszórjuk.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a nyírfacukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a kakaóport és az olajat. Egy kanálnyi fehérjehabot alaposan elkeverünk a sárgájás masszában, hogy lazább krémet kapjunk. Ezt a keveréket fokozatosan hozzáadjuk a maradék fehérjehabhoz, közben óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet.

A masszát a formába simítjuk, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Közben a mascarponét összekeverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. A tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verjük, és óvatosan a gesztenyés krémhez forgatjuk.

Amikor a piskóta teljesen kihűlt, a krémet egyenletesen rákenjük, majd a tetejét magas kakaótartalmú, reszelt étcsokoládéval megszórjuk. A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen, és ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Olasz
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is