A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 24 cm-es csatos tortaforma alját vagy egy közepes tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vékonyan megkenjük vajjal, majd liszttel kiszórjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a nyírfacukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a kakaóport és az olajat. Egy kanálnyi fehérjehabot alaposan elkeverünk a sárgájás masszában, hogy lazább krémet kapjunk. Ezt a keveréket fokozatosan hozzáadjuk a maradék fehérjehabhoz, közben óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet.
A masszát a formába simítjuk, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Közben a mascarponét összekeverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. A tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verjük, és óvatosan a gesztenyés krémhez forgatjuk.
Amikor a piskóta teljesen kihűlt, a krémet egyenletesen rákenjük, majd a tetejét magas kakaótartalmú, reszelt étcsokoládéval megszórjuk. A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen, és ízek összeérjenek.