Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyekrémes-mascarpónés süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 3-4 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • nyírfacukor (ízlés szerint)
  • rumaroma
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • csipet só
  • étcsokoládé (a tetejére)

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 24 cm-es csatos tortaforma alját vagy egy közepes tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vékonyan megkenjük vajjal, majd liszttel kiszórjuk.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a nyírfacukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a kakaóport és az olajat. Egy kanálnyi fehérjehabot alaposan elkeverünk a sárgájás masszában, hogy lazább krémet kapjunk. Ezt a keveréket fokozatosan hozzáadjuk a maradék fehérjehabhoz, közben óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet.

A masszát a formába simítjuk, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Közben a mascarponét összekeverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. A tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verjük, és óvatosan a gesztenyés krémhez forgatjuk.

Amikor a piskóta teljesen kihűlt, a krémet egyenletesen rákenjük, majd a tetejét magas kakaótartalmú, reszelt étcsokoládéval megszórjuk. A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen, és ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyekremes-mascarpones-suti/