Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Gesztenyepüré házilag

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gesztenyepüré házilag készítve is egyszerű és finom desszert.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
juhaszviki
Beküldte: 2013.10.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A gesztenyéket a csúcsuknál X alakban bevágjuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük. Aláöntünk kb. 4 dl vizet, és 40 percre a sütőbe rakjuk. A még meleg gesztenyét meghámozzuk.

A megtisztított gesztenyét xilittel, vanília-, csoki- és rumaromával ízesített tejben puhára főzzük (szükség esetén kevés vizet is adunk hozzá). Amikor elkészült, még melegen hozzáadjuk a vajat, és botmixerrel simára pürésítjük.

A krémet kihűtjük, majd hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Tejszínhabbal tálalva kínáljuk.

Tipp

Aromák helyett használhatunk valódi rumot és vaníliát is, így még természetesebb és intenzívebb ízt kapunk. A gesztenyepürét rétegezhetjük pohárdesszertként is tejszínhabbal és csokireszelékkel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is