Elkészítése
A gesztenyéket a csúcsuknál X alakban bevágjuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük. Aláöntünk kb. 4 dl vizet, és 40 percre a sütőbe rakjuk. A még meleg gesztenyét meghámozzuk.
A megtisztított gesztenyét xilittel, vanília-, csoki- és rumaromával ízesített tejben puhára főzzük (szükség esetén kevés vizet is adunk hozzá). Amikor elkészült, még melegen hozzáadjuk a vajat, és botmixerrel simára pürésítjük.
A krémet kihűtjük, majd hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Tejszínhabbal tálalva kínáljuk.
Tipp
Aromák helyett használhatunk valódi rumot és vaníliát is, így még természetesebb és intenzívebb ízt kapunk. A gesztenyepürét rétegezhetjük pohárdesszertként is tejszínhabbal és csokireszelékkel.

