Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyepüré házilag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg gesztenye
  • 2 dl tej
  • 4 dl víz
  • édesítő
  • vanília aroma
  • csokoládé aroma
  • rum aroma
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

A gesztenyéket a csúcsuknál X alakban bevágjuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük. Aláöntünk kb. 4 dl vizet, és 40 percre a sütőbe rakjuk. A még meleg gesztenyét meghámozzuk.

A megtisztított gesztenyét xilittel, vanília-, csoki- és rumaromával ízesített tejben puhára főzzük (szükség esetén kevés vizet is adunk hozzá). Amikor elkészült, még melegen hozzáadjuk a vajat, és botmixerrel simára pürésítjük.

A krémet kihűtjük, majd hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Tejszínhabbal tálalva kínáljuk.

Tipp

Aromák helyett használhatunk valódi rumot és vaníliát is, így még természetesebb és intenzívebb ízt kapunk. A gesztenyepürét rétegezhetjük pohárdesszertként is tejszínhabbal és csokireszelékkel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyepure-hazilag/