Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az olajat és a vizet. A sütőport és a lisztet elkeverjük, majd egy fakanállal óvatosan a tojásos-cukros keverékbe forgatjuk. A tepsit (23*34 cm) kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük. 180 fokon kb 20 alatt megsütjük. A kakaós piskóta készítése ugyanaz, mint a sárga piskótáé csak két […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.05.01.

Sárga piskóta

Kakaós piskóta

A lapok lekenéséhez

A krémhez

A tetejére

Az oldalára

Elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az olajat és a vizet.

A sütőport és a lisztet elkeverjük, majd egy fakanállal óvatosan a tojásos-cukros keverékbe forgatjuk.

A tepsit (23*34 cm) kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük. 180 fokon kb 20 alatt megsütjük.

A kakaós piskóta készítése ugyanaz, mint a sárga piskótáé csak két vékony lapot sütünk belőle.

A kihűlt piskótát betöltjük. Alul lesz az egyik kakaós lap, amit rumos tejjel lekenünk.

A tejszínt kemény habbá verjük. 3 részre osztjuk és 1/3 részét rákenjük a kakaós lapra.

A gesztenyét úgy osztjuk el a lapok között, hogy a sütemény tetejére is kerüljön. A gesztenyemasszából a reszelő durvább részén reszelünk a tejszínre.

Rátesszük a sárga piskótát és lekenjük rumos tejjel. Következik a tejszín, majd a gesztenye. Befedjük a 2. kakaós lappal, amit szintén megkenünk rumos tejjel. A tejszínnel a tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd reszelünk rá gesztenyét. Olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

Az oldalára csoki lapocskákat szórhatunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is