Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyepüré szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sárga piskóta

  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál víz (meleg )
  • 1 kávéskanál sütőpor

Kakaós piskóta

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 teáskanál olaj
  • 2 evőkanál víz (meleg )

A lapok lekenéséhez

  • 1,5 dl tej (rumaromával ízesítve)

A krémhez

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 8 dl habtejszín

A tetejére

  • 4 dkg étcsokoládé

Az oldalára

  • 2 teáskanál csokoládé lapocska

Elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az olajat és a vizet.

A sütőport és a lisztet elkeverjük, majd egy fakanállal óvatosan a tojásos-cukros keverékbe forgatjuk.

A tepsit (23*34 cm) kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük. 180 fokon kb 20 alatt megsütjük.

A kakaós piskóta készítése ugyanaz, mint a sárga piskótáé csak két vékony lapot sütünk belőle.

A kihűlt piskótát betöltjük. Alul lesz az egyik kakaós lap, amit rumos tejjel lekenünk.

A tejszínt kemény habbá verjük. 3 részre osztjuk és 1/3 részét rákenjük a kakaós lapra.

A gesztenyét úgy osztjuk el a lapok között, hogy a sütemény tetejére is kerüljön. A gesztenyemasszából a reszelő durvább részén reszelünk a tejszínre.

Rátesszük a sárga piskótát és lekenjük rumos tejjel. Következik a tejszín, majd a gesztenye. Befedjük a 2. kakaós lappal, amit szintén megkenünk rumos tejjel. A tejszínnel a tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd reszelünk rá gesztenyét. Olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

Az oldalára csoki lapocskákat szórhatunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyepure-szelet/