Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsit.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is. A habot a tepsibe simítjuk. Próbáljuk meg annyira egyenletesen eloszlatni, amennyire tudjuk.
170 fokos sütőben kb 20 perc alatt világosra sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Készítsünk ki egy nagy, tiszta konyharuhát, amire a habcsók ráfér. Szórjuk meg porcukorral és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.
A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsókra. Ügyeljünk rá, hogy mindenhová egyformán jusson.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a habcsók közepére halmozzuk és óvatosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a roládot lespricceljük vele. Amint a csokoládé megszilárdult, szeletelhetjük is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!