Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyepürés habcsókrolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A habcsók alaphoz

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

A töltelékhez

  • 250 g gesztenyemassza
  • rum
  • 2 dl habtejszín

Díszítésnek

  • 5 dkg étcsokoládé (10 dkg-os tábla csokiból)
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítése

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsit.

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is. A habot a tepsibe simítjuk. Próbáljuk meg annyira egyenletesen eloszlatni, amennyire tudjuk.

170 fokos sütőben kb 20 perc alatt világosra sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Készítsünk ki egy nagy, tiszta konyharuhát, amire a habcsók ráfér. Szórjuk meg porcukorral és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.

A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsókra. Ügyeljünk rá, hogy mindenhová egyformán jusson.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a habcsók közepére halmozzuk és óvatosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a roládot lespricceljük vele. Amint a csokoládé megszilárdult, szeletelhetjük is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyepures-habcsokrolad/