Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gesztenyés sütik

Gesztenyés alagút

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojások fehérjét elkezdjük felverni a sóval, majd fokozatosan adagolva a cukrot kemény habot verünk belőle. A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk. Csak finoman, hogy a hab ne törjön össze! Sütőpapírral bélelt kb […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.11.16.

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítése

Piskóta:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral.

A tojások fehérjét elkezdjük felverni a sóval, majd fokozatosan adagolva a cukrot kemény habot verünk belőle.

A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk. Csak finoman, hogy a hab ne törjön össze!

Sütőpapírral bélelt kb 25*35 cm-es tepsibe simítjuk,majd 180 fokon kb 10-15 percig sütjük.

A sütőből kivéve lisztezett sütőpapírra vagy konyharuhára borítjuk és egy rácson hűlni hagyjuk.

Krém:

Kikeverünk 20 dkg gesztenyemasszát 3 ek porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral és a rummal. A maradék 15 dkg gesztenyéből egy sütőpapíron őzgerinc hosszúságú rudat sodrunk.

Közben a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a végefelé beledolgozzuk a maradék 2 csomag vaníliás cukrot is. Ezután óvatosan a gesztenyébe forgatjuk a habot.

A zselatint olvadásig melegítjük, majd kicsit hűlni hagyjuk, ezután a gesztenyés habhoz adjuk.

Összeállítás:

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk.

A kihűlt piskótából levágjuk az őzgerinc méretét, amivel majd kibéleljük a formát és egy széles csíkot ezzel fedünk majd be.

Ezután megtöltjük a tésztával bélelt őzgerincet a krém felével, közepébe rakjuk a gesztenyerudat, majd a maradék krémet is rásimítjuk.

A tetejét beborítjuk a piskótacsíkkal, ráhajtjuk a folpackot és hűtőbe tesszük.

A mázhoz felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét és kevergetve felolvasztjuk benne. Ha szükséges rövid időre visszatehetjük a tűzre.

A jól lehűtött roládot körbekenjük a csokoládéval. Végül hűtőbe tesszük, hogy a máz megszilárduljon rajta.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is