Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés alagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 tojásból kakaós piskóta (35*40 cm-es tepsiben)
  • 3 tojásból kakaós piskóta (35*25cm es tepsiben)
  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg étbevonó
Gesztenyés alagút

Elkészítése

A 7 tojásból elkészített piskótát langyos állapotban hosszában kettévágjuk és alufóliával bélelt őzgerincformába helyezzük. Ezt követően elkészítjük a krémet, a következőképpen: vízgőz fölött 25 dkg kristálycukrot, 4 egész tojást és egy csomag vaníliás cukrot körülbelül 10 percig robotgéppel kevergetjük. Ha kész, kihűtjük, és beletesszük a margarint, és jó habosra keverjük, majd ezt a krémet fele-fele arányba az őzgerincformába helyezett piskótára kenjünk, úgy hogy egy kevés krém maradjon a gesztenye tetejére. Ezt követően, az időközben kiolvasztott gesztenyemasszát hosszában kettévágjuk, egymás mellé helyezzük, és akkorára formázzuk, mint az őzgerincforma hossza. Ha kész rátesszük a krémre és a maradék krémmel befedjük.

Közben a 3 tojásból készített kakaós piskótát hosszába kettévágjuk, és ráhelyezzük az őzgerincformára és összeigazítjuk.

Ezután óvatosan kiborítjuk, ami eddig a teteje volt az most az aljára kerül. A gömbölyű tetejét olvasztott csokoládéval befedjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-alagut/