Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gesztenyés sütik

Sütemény receptek

Gesztenyés-csokis mini fánkok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A habos gesztenyekrémmel töltött, étcsokoládéval koronázott falatnyi fánkok igazi ünnepi desszertnek számítanak. 30 darab készül belőlük, így bőven jut mindenkinek egy kóstoló.

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.19.

Az égetett tésztához

Kenéshez

Krémhez

Mázhoz

Elkészítése

Égetett tészta (30 darabhoz)

A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A vizet a sóval és a vajjal együtt felforraljuk, majd gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet, amíg a tészta el nem válik az edény falától. A forró masszát egy másik tálba öntjük, és alacsony fokozaton, folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Ettől a tészta besűrűsödik, és a sütés közben szépen megemelkedik.

A ragadós, de formázható masszából két teáskanál segítségével kis galuskákat szaggatunk, majd a tepsire halmozzuk őket, egymástól legalább 3 cm távolságra. A tetejüket lekenjük a vízzel elkevert tojássárgájával, így sütés után szép színük lesz. Az előmelegített sütőben 10–12 perc alatt megsülnek.

A kész fánkokat fogpiszkálóval megszúrjuk, hogy a gőz távozhasson, majd a sütőajtót kitámasztva további 15 percig szárítjuk. Ezután rácsra téve teljesen kihűtjük.

Krém

A tejből, pudingporból és vaníliás cukorból sűrű pudingot főzünk, majd folpackkal letakarva hűlni hagyjuk, hogy ne bőrösödjön be. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a gesztenyemasszát. Rummal vagy rumaromával ízesítjük. A kész krémet hűtőbe tesszük, majd nyomózsákba töltjük, és a kettévágott fánkokba nyomjuk.

Csokoládémáz

A csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztjuk. A fánkok tetejét belemártjuk a csokoládéba, majd visszahelyezzük őket a krémmel töltött alapokra. A fánkokat néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a krém megdermedjen.

Tipp

A tetejére szórhatunk kevés reszelt gesztenyét vagy darált diót is, ami még mutatósabbá teszi a fánkokat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is