Égetett tészta (30 darabhoz)
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A vizet a sóval és a vajjal együtt felforraljuk, majd gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet, amíg a tészta el nem válik az edény falától. A forró masszát egy másik tálba öntjük, és alacsony fokozaton, folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Ettől a tészta besűrűsödik, és a sütés közben szépen megemelkedik.
A ragadós, de formázható masszából két teáskanál segítségével kis galuskákat szaggatunk, majd a tepsire halmozzuk őket, egymástól legalább 3 cm távolságra. A tetejüket lekenjük a vízzel elkevert tojássárgájával, így sütés után szép színük lesz. Az előmelegített sütőben 10–12 perc alatt megsülnek.
A kész fánkokat fogpiszkálóval megszúrjuk, hogy a gőz távozhasson, majd a sütőajtót kitámasztva további 15 percig szárítjuk. Ezután rácsra téve teljesen kihűtjük.
Krém
A tejből, pudingporból és vaníliás cukorból sűrű pudingot főzünk, majd folpackkal letakarva hűlni hagyjuk, hogy ne bőrösödjön be. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a gesztenyemasszát. Rummal vagy rumaromával ízesítjük. A kész krémet hűtőbe tesszük, majd nyomózsákba töltjük, és a kettévágott fánkokba nyomjuk.
Csokoládémáz
A csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztjuk. A fánkok tetejét belemártjuk a csokoládéba, majd visszahelyezzük őket a krémmel töltött alapokra. A fánkokat néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a krém megdermedjen.
Tipp
A tetejére szórhatunk kevés reszelt gesztenyét vagy darált diót is, ami még mutatósabbá teszi a fánkokat.