Elkészítése
Piskóták elkészítése:
A piskótákhoz először a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, amíg világos, krémes állagot kapunk. Ehhez fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd tovább keverjük, hogy sima és egyenletes tésztát kapjunk. Közben a tojásfehérjéket egy külön tálban kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe, hogy a hab ne törjön össze. A lisztet, amelyet előzőleg sütőporral elkevertünk, fokozatosan hozzáadjuk a masszához, és csomómentesre keverjük.
A barna piskótához ugyanígy járunk el, de a lisztbe kakaóport is keverünk, hogy gazdag csokoládés ízt kapjunk. A tésztát alaposan összedolgozzuk, ügyelve arra, hogy a felvert tojásfehérjét ne törjük össze.
A piskótatésztákat külön-külön egy 25×35 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20-25 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára sül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Miután megsültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Gesztenyekrém elkészítése:
A gesztenyekrémhez először megfőzzük a pudingot a csomagoláson található utasítás szerint. Amíg még forró, belereszeljük a gesztenyemasszát, és hozzáadjuk a rumot. Alaposan elkeverjük, hogy sima krémet kapjunk. Miután a krém teljesen kihűlt, felverjük a tejszínt, és óvatosan hozzákeverjük a gesztenyés pudingot.
Csokoládékrém elkészítése:
A csokoládékrémhez szintén megfőzzük a csokis pudingot, majd hozzáadjuk a rumot. Miután kihűlt, ezt is óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel, hogy könnyű, habos krémet kapjunk.
Sütemény összeállítása:
Az első sárga piskótalapot a gesztenyekrémmel megkenjük, majd ráhelyezzük a barna piskótalapot. Ezt a réteget csokoládékrémmel vonjuk be, majd ráhelyezzük a második sárga piskótalapot, amit szintén megkenünk gesztenyekrémmel, és ezt ráfordítjuk a csokoládékrémmel megkent barna lapra. Az egész sütemény oldalait és tetejét a maradék csokoládékrémmel vonjuk be.
Csokoládémáz elkészítése:
A csokoládémázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és hozzákeverjük a tejszínt. Nem kell főzni, csak éppen addig melegítjük, amíg a csokoládé teljesen megolvad. A kész mázat ráöntjük a sütemény tetejére, és egyenletesen elkenjük rajta.
A süteményt hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a máz megdermedjen. Ezzel a gazdag, réteges süteménnyel mindenkit lenyűgözhetünk!

