Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés csokoládégúla recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gúlához

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál rum

Tetejére

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítése

Egy edénybe öntjük a tejet, cukrot, kakaóport, margarint és addig melegítjük, amíg a margarin teljesen elolvad.

Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, apróra tördelt kekszet, gesztenyemasszát és összekeverjük.

Fóliával bélelt tálba öntjük, elsimítjuk és hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Dermedés után kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk róla a fóliát és leöntjük az olajjal összeolvasztott csokoládéval. Amikor a csoki megdermedt, akkor szeletelhetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-csokoladegula/