Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés csokoládészalámi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 300 g háztartási keksz (darabokra törve)
  • 300 g gesztenyemassza
  • 200 g csokoládé (ét vagy tej)
  • 175 g cukor
  • 150 g vaj
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 2 evőkanál rum

Elkészítése

Miután minden hozzávalót előkészítettünk, kezdjük azzal, hogy a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Amint a csokoládé megolvadt tegyük bele a vajat és keverjük addig, amíg szép krémet kapunk, ekkor adjuk hozzá a cukrot is.

Vegyük le a tűzről, majd tegyük bele a gesztenyét áttörve, a lekvárt és a rumot. Jól keverjük össze, majd utolsó lépésként adjuk hozzá a tördelt kekszet is.

Kiterített folpackra halmozzuk a masszát és szorosan feltekerjük. Próbáljuk henger alakúra formázni, majd tegyük hűtőbe egy napra.

Másnapra már megszilárdul, ekkor forgassuk porcukorral kevert vaníliás cukorba és csomagoljuk papírba.

Tároljuk 5-6 órát hűtőben, ezután tálaljuk, mint egy szalámit.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-csokoladeszalami/