Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés-diós kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál joghurt
  • 1 db citrom reszelt héja

Töltelék

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • kevés rum

Tetejére

  • vagdalt dió
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órán át pihentetjük. Pihentetés után 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy tojásfehérjét kissé felverünk, majd a kiszaggatott tésztákat körben megkenjük vele. A közepébe rummal elkevert gesztenyét helyezünk, majd kiflivé formázzuk.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk aprított dióval. 180 fokos sütőben halvány barnára sütjük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-dios-kifli/