Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gesztenyés sütik

Sütemény receptek

Gesztenyés-habos őzgerinc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gesztenyés-habos őzgerinc egy elegáns, mégis könnyen elkészíthető desszert, amely hidegen tálalva a legfinomabb. A gesztenyemassza és a rum különleges ízt ad, a lágy tejszínes krém pedig tökéletesen kiegészíti. Ünnepi asztalon vagy vendégvárónak is kiváló.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.21.

Hozzávalók

A krémhez

Elkészítése

Alap

A gesztenyemasszát a porcukorral, a vajjal és a rummal alaposan összedolgozzuk. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük, majd a masszát belenyomkodjuk, hogy egyenletes réteget kapjunk.

Krém

A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt (nem kell felverni). A krémet a gesztenyés alap tetejére simítjuk. A formát hűtőbe tesszük, és legalább 3 órán át dermedni hagyjuk.

Tálalás

Ha megdermedt, a fóliát lehúzzuk róla, és a tetejét tejszínhabbal díszítjük. Ezután szeletelve kínáljuk.

Tipp

A desszertet még ünnepibbé tehetjük, ha a tetejét reszelt csokoládéval vagy darabolt gesztenyével szórjuk meg. A rum helyett adhatunk hozzá kevés narancslikőrt is, így frissebb ízt kap.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is