Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés-habos őzgerinc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál rum
  • 20 dkg porcukor

A krémhez

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítése

Alap

A gesztenyemasszát a porcukorral, a vajjal és a rummal alaposan összedolgozzuk. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük, majd a masszát belenyomkodjuk, hogy egyenletes réteget kapjunk.

Krém

A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt (nem kell felverni). A krémet a gesztenyés alap tetejére simítjuk. A formát hűtőbe tesszük, és legalább 3 órán át dermedni hagyjuk.

Tálalás

Ha megdermedt, a fóliát lehúzzuk róla, és a tetejét tejszínhabbal díszítjük. Ezután szeletelve kínáljuk.

Tipp

A desszertet még ünnepibbé tehetjük, ha a tetejét reszelt csokoládéval vagy darabolt gesztenyével szórjuk meg. A rum helyett adhatunk hozzá kevés narancslikőrt is, így frissebb ízt kap.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-habos-ozgerinc/