Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés-habos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg dió
  • 2 dkg liszt

Krém

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 2 evőkanál rum
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin fix
Gesztenyés-habos szelet kép

Elkészítése

A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Hozzáadjuk a lisztet és a diót, majd lazán kevergetve összedolgozzuk. Sütőpapíros tortaformába tesszük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt kettévágjuk, majd megkenjük a tortát kívül és belül is a krémmel.

Krém:

A gesztenyemasszát összetörjük, a tejszínt felverjük, ízesítjük rummal, beletesszük a zselatin fixet és összekeverjük.

Nagyon finom! Ajánlom Mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-habos-szelet/